I december och januari har två konstnärer sina utställningar samtidigt.
André Fischer berättar om sitt konstnärsskap; ”Grunden i min konst handlar om kärnan i liv, det naturliga och ursprungliga. Min bakgrund innefattar studier vid konstskola, följt av konsthistoria på universitetet samt en högskoleutbildning i film och TV-produktion. Vid sidan av mitt konstnärliga arbete har jag genomgått en trädgårdsutbildning och brukar jorden. Som uttrycksmedel använder jag mig av bildkonst och text.”

Petra Nygren beskriver sitt konstnärsskap:  ”Jag målar mest med tusch och blyerts på papper eller spånskivor. Jag älskar färg men målar ändå sällan med det. När jag väl gör det blir det färgrikt och galet. Jag tycker också om att fotografera. Min konst lutar mest åt det surrealistiska hållet och gärna självporträtt.
Min utställning handlar om ensamhet, bräcklighet och sorg. Depression och att ha ett hål i hjärtat som aldrig sluter sig. Om att spy ur sig mörker på tavla efter tavla och känslan av att aldrig vara riktigt hel. Förvirring, att försöka hitta sig själv, men vara vilse, borttappad och försvunnen. Andnöd, en jättefågel med klorna om lungorna, som klämmer och river. Svärta som fastnar på fingrarna och sprider sig överallt.
…men så, ett litet, litet ljus.

Hoppet och styrkan i att ändå överleva. Att vara VID LIV. Kunna andas ibland. Kunna skratta och vara levande.