Jens Ögren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag heter Jens Ögren. Jag är uppvuxen i Nordmaling men är numera umebo. Intresset för skapandet kom då jag i tonåren fick tillbaka min syn efter att ha fötts med gråstarr. Själva ritandet började sommaren efter jag fick tillbaka min syn. Jag hittade en tidning om hur man lär sig teckna och har fortsatt vara självlärd sen dess Jag har tidigare varit anställd av hemsidan joypad.se som serietecknare men har nu mitt egna företag JIK (Jens konst och illustration), för att kunna arbeta friare med det jag tycker om. Jag jobbar både digitalt och analogt och gör allt från porträtt till seriestrippar.
Min största inspirationskälla är Umeå stad och all dess potential gällande både natur och invånare, men också allt som jag önskade att jag kunde rita som barn; superhjältar, fantasy och serier Dessa illustrationer har jag valt att göra analogt med bläckpennor och tuschpennor på A3-papper av den enkla anledningen att jag hade mindre erfarenhet av den tekniken.
När jag inte ritar på min fritid åker jag longboard och spelar TV-spel, men största delen av min tid spenderar jag med min son

Kontakt:
Telefon: 0761309872
Mail: jik.jens@gmail.com
Facebook: Jik – jens Illustration & Konst