Lisette Andersson, Sara Berggren och Robert Berglund, december & januari

Lisette Andersson, Sara Berggren och Robert Berglund från Piteå ställer ut på Leia under december och januari.
Inspira Creata
”Vi målar stort vi målar smått vi målar tjockt vi målar tunt vi målar alla det som faller oss in vi målar olja vi målar akryl vi målar akvarell vi målar i andra blandtekniker.
Spirande – Inspiration – Kreativitet
Vi är ett glatt gäng bosatta i sommarstaden Piteå, där vi alla vid olika tidpunkter i livet började måla och sedan fortsatte det med att studera konst vid Framnäs folkhögskola. Det gemensamma intresset att skapa, ledde fram till bildandet av denna grupp. Inspira Creata driver oss att fortsätta utvecklas och uttrycka oss genom vårt skapande. Att träffas och måla är att vara ”här och nu” för en stund. Vi är fria i vårt måleri och gillar att experimentera med tekniker, material och färger. Vi sporrar och stöttar varandra för att komma vidare – alla i sitt eget måleri och uttryck i konsten.”

image

 

Mina Widding, november

Mina Widding är designer och poet.
Hon har designat väskor under märket Ninda sedan 2004, och har bland annat varit aktuell som en av Umeås representanter i Poetry Slam SM våren 2012.
Nu är hon aktuell med sin kombination av design och poesi i utställningen Mina Widding – Design & Poetry, som även visades på Hotel Aveny under Umeå Fashion Week.

I utställningen visar Mina sin skulpterade Kimina, en slags kappa uppbyggd av spillbitar från alla tyger hon arbetat med under årens lopp. På något sätt har färg, form och design alltid gått hand i hand med mitt uttryck som poet. Det är samma drivkraft som ligger bakom, säger Mina Widding. I arbetet med de kreationer som hör till verket ”Fjärilsvingar, eller blodiga landskap”, växte poesi fram medan hon sydde. – Det är en sådan stark symbolik i att jobba med dessa överblivna bitar av textilier. Det ligger minnen i varje stycke, och hur de sedan bildar mönster med varandra – det var en för stark symbolisk kraft för att inte kanalisera i ord.
”Fjärilsvingar” skapades till tävlingen Project Funway: Framtid, och har visats på catwalken på See hållbarhetsvecka, samt på MVG-gallerians catwalk under Umeå Fashion Week.
Mina visar även väskor från sina kollektioner Comme il faut, Vintage, Executive och Color Block. Alla verk är till salu, och går även att beställa med personliga önskemål om färgval och funktioner.
Vernissage fredag den 2 november. Utställningen visas under hela november månad i Leia-huset på Storgatan 43.

För att runda av utställningen på Leia Accelerator vill jag nu bjuda in er alla till en after work med en sista visning av väskor, kläder och diktuppläsning.

Ni som köpt väskor från utställningen är också välkomna att hämta dem under kvällen.

Diktuppläsningen blir c:a 18:00

Finissage

* Presentation av väsk-kollektionerna

* Presentation av konstkollektionen Fjärilsvingar, blodiga landskap

* Diktuppläsning

* Info om hur du beställer en egen väska

Sista chansen att utnyttja 20% Leia-rabatt, passa på att beställa en väska!

 

DSC_0051-002

 

 

 

 

 

 

 

Karin Hansson Renberg, oktober

Välkommen till Leia Accelerator på vernissage. Konstnären heter Karin Hansson Renberg och är amatörmålare. Till vardags är hon numera pensionär, men var i sitt yrkesliv lärare i matematik och fysik på Östra Gymnasiet i Umeå.

Karins utställning heter ”Kvinnor och blommor”. Den innehåller både oljemålningar, en del akvareller och några exempel på kroki både med kol och akrylfärg.

KHR6.

 

 

 

 

 

 

Britta Rågfeldt, september

Jag heter Britta Rågfeldt, är född och uppvuxen i Umeå och är en så kallad ”fyrtiotalist”. Jag har nog alltid haft behov att uttrycka mig på olika sätt. Det behovet har fått olika uttryck över åren, t.ex. att bygga och skapa med hammare och såg, trädgårdsarbete, cernitlera, bildväv m.m. Nu som pensionär med ny tid att disponera fritt, har pensel och färg tagit allt större plats i mitt skapande.

Det är akrylfärg på duk som intresserar mig mest nu. Akryl att späda med önskad mängd vatten ger många olika möjligheter, allt från starka färger och skarpt till ett transparent uttryck.

BrittaRagfeldt

 

 

 

 

 

Pelle Vesterlund

Jag har arbetat med en mängd olika saker som; byggingenjör, rehabiliteringsinstruktör, lärare, programutvecklare åt FMV och projektingenjör i en forskningsgrupp för tillämpad matematik. Nu arbetar jag på SHIFT Education AB med, i första hand sälj men också med coachning, föreläsningar, workshops och utbildningar.

Jag är också engagerad i föreningen RG Aktiv Rehabilitering som arbetar för att ryggmärgsskadade ska komma igen till ett aktivt liv. Genom RG har jag bl.a. varit på uppdrag för att utbilda ledare i vår systerorganisation i Ukraina Jag har också varit i Botswana och Namibia i några omgångar för att arbeta med starten av en rehabiliteringsavdelning för ryggmärgsskadade vid deras största statliga sjukhus. Det är från min tid i Afrika mina fotografier kommer.

Flyer02

 

 

 

 

 

 

 

Carin Hedlund

maj

carin

 

 

 

 

 

Martina Nordlund

marsmarita

 

 

 

 

 

Juliusz Wilczynski

februarijuliusz