December/januari

Viyan Ateaa är född 1991, Hennes intresse av foto och film började 2008 då hon startade sin egen karriär på fritiden.
Genom hennes fotografier vill hon fånga känslorna i Umeå.
2013 vann hon 1:a pris i Primetime (en tidning från Solresor ) och en massaandra priser.
Sommaren 2013 hade hon sin första utställning i Bokcaféet och det blev en stor succé.
Hennes bilder har publicerats i Umeås lokala tidningar (VK, Totalt Umeå,…).
Viyan tilldelades Kulturnämndens rese- och kulturstipendium 2013. Motiveringen var :
’’För sitt stora engagemang och passion för foto- och filmkonst tilldelas Viyan Ateaa kulturnämndens rese- och kulturstipendium. Viyan tillför genom sitt konstnärskap nya perspektiv på Umeå som stad. “Med en blick som ibland för första gången tycks se delar av ett Umeå som vi andra stirrat oss blinda på sedan länge, lyckas hon på bild fånga sitt perspektiv av staden och ger oss därigenom chansen att uppleva det vardagliga som något nytt, vackert och magiskt. Ett pånyttfött Umeå.”
Nu läser hon reklam (Art Director) på norrlandsreklamskolan i Vindelns folkhögskola. I framtiden satsar hon på att lyfta fram olika frågor, väcka intresse och nyfikenheten genom det konstnärliga området.

november

Christina Lindkvist

Under november ställer Christina Lindkvist ut sina illustrationer på Leia företagshotell. Vernissage 1 november kl 13-15. Musikunderhållning.
Evenemanget är ett samarbete med Medborgarskolan

 

oktober

 

Cornelia Lohf

Cornelia Lohf kommer från Tyskland och bor sedan 22 år i Sverige. Hon är en driven, energisk och kreativ person med styrelseuppdrag i det kvinnliga nationella nätverket Magma samt ambassadörsuppdrag för kvinnors företagande.

På fritiden målar hon på siden eller med akrylfärg. Hon älskar att använda många olika material när hon sätter ihop collagetavlor.

För Cornelia är konst inte bara ett utryck utan även en del i att kunna mötas på olika plan, på olika språk. Bildspråket kan uttrycka så mycket mer än vad ord kan, menar Cornelia. Konst är helt enkelt ett fantastiskt sätt att kommunicera!

 

september

Mihiri Ekanayake

Konstvernissage Mihiri Ekanayake paper tole
Underhållning av Eva Lestander
– i samarbete med Medborgarskolan

Mihiri Ekanayake kommer från Sri Lanka där hon jobbade som marknadsassistent och sekreterare i många internationella företag inom it-branschen. Hon är intresserad av konsthantverk och har gått många kurser. En av dessa är paper tole, även känd som tredimensionell decoupage, som hon lärt sig i sitt hemland.

”När jag gör bilderna i paper tole-teknik, blir det som en meditation för mig. Jag måste ha tålamod och koncentrera mig och planera för ett vackert slutresultat. Som vi planerar våra liv.”

Utställningen hänger hela månaden.

 

 

Anastasia Jansson

Anastasia Jansson är född i Moskva i Ryssland, gift med svensk man och har ett dotter på 3 år.
Hon älskar att måla i både olja, kol och akvarell. Bor i Örnsköldsvik och studerar nu svenska för att senare bli lärare i Sverige.
Hennes fritid är hennes familj och att måla. Hon har ingen konstnärlig utbildning, är självlärd och tycker målning är det bästa som finns för att stimulera tankarna.

 

 

 

maj

Gabriella Morlin

april

Ann-Catrin Wikman