Helén Burstedt 5maj -17

Jag målar för att leva, finna min balans, min mittpunkt och min egen rytm. Att beröra och röra vid mitt sanna jag- med musik i öronen, målarfärg på kläderna, med texter som bubblar ut från mina bilder i en strid ström och där…mitt i den stunden… känna frid och respekt. Jag låter sakta mina målningar få liv och visa vad jag berättar för mig själv,om mig själv. Jag öppnar mitt seende utan krav och ser det oväntade, se det jag inte såg igår, jag möter mig själv vid mitt staffli. Att möta nya jag och upptäcka mig själv i mina egna bilder där duken är min hud, färgerna mitt hjärta, formerna mitt sinne. Jag möter rymden i mig själv, det obegränsade, bilder väljer sitt format och impulser att skapa kommer från min egen tystnad. I mina bilder visar sig mina tankar och min själ, mitt djup. Mina målningar är mina dagboksblad. Det är en konst att leva och ge liv åt konst.