Den 3 september kl. 15- 17 bjuder Leia in till Vernissage.

Lite om Åsa Lundberg

Det var genom grannen tant Svea som Åsa först upptäckte konsten. Svea lärde henne virkning som barn och gav Åsa ett sätt att uttrycka sig trots sin blyghet. Hon valde att fortsätta på den textila vägen när det blev dags att studera och arbeta. Med studier inom beklädnad blev hon konfektionssömmerska. Men det var inte hennes kall utan hon upptäckte pedagogiken och sökte sig till andra uttryckssätt.

I 17 år arbetade Åsa som Bildlärare och fritidspedagog. I dag har hon lagt det arbetet åt sidan och ägnar sig helt åt sitt konstnärskap. Glädjen som finns i att lära andra har hon dock inte släppt utan planerar att hålla kurser via nätet. Efter pandemin hoppas hon även kunna öppna upp sin Ateljé i Piteå där hon bor och ta emot människor för kurser i konst.

I dag är Åsas konst mindre textilt, hon arbetar mycket med duk och färg. Där hon låter geometriska former och starka färger vara hennes röst. Hon låter sig inte skrämmas av att blanda in andra material som kan hjälpa hennes skapa djup i bilden vilket troligt är en reflektion av Åsas ledstjärna “Alla kan måla”