På tisdag, den 31 januari, lägger Västerbotten på Grand sitt fokus på kvinnors entreprenörskap. Det är Västerbottens Handelskammare, Uminova Innovation, Coompanion och Leia Accelerator som tillsammans arrangerar eftermiddagens program i syfte att belysa betydelsen och effekten av kvinnors företagande.

– Vi behöver få fler att inse vikten av, och vinsterna i, att främja ett diversifierat företagande i samhället, därför är en sådan här dag viktig, säger Gunilla Lindner från Västerbottens Handelskammare.

Männen får mer än kvinnorna

Arrangörerna menar att många runt om i landet verkar vara av åsikten att det redan satsas en hel del på kvinnors företagande och att det som görs borde vara tillräckligt. Men enligt Ingrid Lindelöw Berntson, på Leia Accelerator, ser verkligheten annorlunda ut och att det i själva verket bör fortsätta satsas på kvinnors entreprenörskap och till och med satsas ännu mer.

– De stora satsningar som görs för entreprenörer idag gagnar fortfarande främst män, säger hon. Vi behöver därför fortsätta satsa än mer på kvinnors företagande.

Spännande program om förutsättningar och möjligheter

Tisdagseftermiddagen på Grand kommer att belysa forskning kring betydelsen av kvinnors företagande samt forskning kring nya vägar till företagande och innovation. Vidare kommer flera goda exempel för kvinnors entreprenörskap att lyftas fram för att illustrera förutsättningar, möjligheter och mål.

Programmet bjuder även på ett intressant inledningstal av Maud Olofsson och en paneldiskussion där flertalet intressanta frågor kommer att tas upp.

Kontakt:

Ingrid Lindelöw Berntson, Leia Accelerator

ingrid.lindelow.berntson@leia-accelerator.se,

070-552 20 38

Gunilla Lindner, Västerbottens Handelskammare

Gunilla.Lindner@ac.cci.se ,

070-315 75 49

Programpunkter:

Inledningstal Maud Olofsson, rådgivare International Council on Women’s Business Leadership

Vad kan kvinnors företagande tillföra? Professor Carin Holmquist

Nya vägar till företagande och innovation Bitr. universitetslektor Malin Lindberg

Goda exempel – kvinnor och deras företag: Maria Thelberg VIA Travel Norrland, Annelie Inghilesi Larsson Quality Stat, Monika Andersson Personalkooperativet Visionen, DorotheaLiebel TransGermalit,
Christel Bohlin Personalkooperativet Aya, Pernilla Abrahamsson MD Biomedical, Monica Falkner Storumans Tryckeri och Reklam, Anna Granberg Annas Fest & Mat

Paneldiskussion

Moderator: Ingrid Lindelöw Berntson, grundare av Leia Accelerator