Under mars månad ställer Ewa Löfling ut sina tavlor på Leia företagshotell. Ewas egna ord om sin konst:

”Det som känns viktigt för mig i mitt skapande är intuitiv balans. I mina tavlor vill jag alstra en sorts harmoni ur kaos med hjälp av mötet mellan färg och form. Jag balanserar formlös färg med mer strukturella element.

Konsten är ett behov som kliar och det är en helande känsla att få skapa. Jag har svårt att sitta framför TV´n och zappa mellan TV-kanaler. Livet och vardagen går upp och ner och konsten har blivit ett sätt att få balans. Omvänt är också oron den största drivkraften för att fortsätta skapa.

Jag drivs av nyfikenhet och upptäckarlust och arbetar helst på stora dukar. Då får armen fritt spelrum och det finns oändligt med tekniker att utforska med färger, strukturer och skimrande material och ju mer jag arbetar desto fler möjligheter uppstår.

Mycket av livet går på rutin medan konsten är fri.”

www.ewaloflingart.se