Månadens utställare Åsa Åzzie Holmberg beskriver sin konst med egna ord:

”Jag har skapat så länge jag kan minnas. Det har alltid varit en fristad, något jag gjort för mig själv, för att koppla bort en stund och bara vara.

De senaste åren har det utvecklats, blivit något jag vill dela med mig av. Som ett sätt att ge mig själv mer mod och möjlighet att växa, men också för att kanske ge en annan människa en tanke eller en känsla. Konst är ett utrymme att växa i, lära känna sig själv och bli berörd. Oavsett om en är den som skapar eller den som betraktar.

När jag flyttade till Umeå från Malå så infann sig en nyfikenhet för akvarell, som numera är det jag föredrar att leka med. Blandar gärna olika stilar i mitt konstnärliga utforskande: en favoritkombo är akvarell och fine liner.

Att ställa ut här på Leia är ett steg för min egen skull. För att våga visa upp vad jag gör, vad jag står för och förhoppningsvis väcka något hos de som tittar. Har tidigare ställt ut tillsammans med andra på festivalen Lappland Woodstock i Malå, men det här är första gången jag ställer ut helt själv.

Majoriteten av målningarna är nya, men ramarna är till 90% köpta second hand.

Hoppas att mina tavlor uppskattas.

/Åzzie

Besök mig gärna på Instagram: @madebyozzie

Eller Facebook: Made By Åzzie”