Utställning november 2015 Pehr Åke Granberg

PEHR ÅKE GRANBERG, 27 år, konstnär, bor i Umeå.
Jag har varit verksam som konstnär i några år nu. Har sedan unga dar varit kreativ så det kommer sig naturligt, jag har även under två år studerat på Umeå Konstskola.
Min ateljé (Jackie) har jag Öst på stan i Umeå där jag arbetar med min konst. När jag målar använder jag både akryl- och oljefärger, och oftast på duk. Utöver måleriet jobbar jag även med skulptur och installationer.
Många av mina tidigare verk har haft ett brett utbud av kulturella referenser, till exempel ”OS 68” som inspirerats av medaljceremonin vid de olympiska spelen i Mexico City 1968. Andra tavlor som ”Death holiday” eller ”Serpents” är influerade av alla cowboy-filmer som någonsin gjorts, du vet, Clint Eastwood,
John Wayne, The wild wild west. Jag får min inspiration från allt jag ser och hör och känner, personer i min omgivning, andra konstnärer, musik.
I flertalet av mina målningar, installationer etc. finns det nästan alltid en antydan eller en baktanke till min egna personliga historia, lite dolt eller inte synligt alls, som att det bara är till för mig själv att se. Nu på senare tid tycker jag att mina verk (och jag själv) har utvecklats till att vara mer ärliga och visar mer av mig själv och mina känslor och upplevelser.
Det här är min första soloutställning. Det finns inget tema eller namn. Det är en blandning av nytt och gammalt, abstrakt och figurativt.

beaten up by time