december och januari

José Alberto Durán

José Alberto Durán är född i Bonao, Dominikanska Republiken. Han är medlem i den dominikanska konstföreningen. Han har studerat konst i Bellas Artes konstskola. Han har arbetat som reklamtecknare. Han har även arbetat som designer och formgivare.

1991 flyttade José Alberto till USA, New Jersey, där han arbetade med layout för böcker och samtidigt hade privata utställningar av sina konstverk. I Miami hade han permanenta utställningar.

José Alberto har visat sina kollektioner i Dominikanska Republiken, Venezuela, Puerto Rico, Italien, Canada, New York, Miami och New Jersey.1985 och 2002 deltog han i två tekniska kurser om färger. Som lärare hade han den kände konstnär Hilario Rodríguez.
Under 2005 har José Alberto haft två kollektiva utställningar i samband med bokmässan. Historiska Museet i Santo Domingo Dominikanska Republiken tillsammans med 83 andra konstnärer och i Sverige, Ersboda Folkets Hus. Har även haft individuella utställningar på bl.a. Umeå Folkets Hus, Vännäs bibliotek, mm. Under vernissagen och utställningen som pågår hela december och januari representeras José av sin landsmaninna Ondina Plasencia.

september

Johan m skägget

Johan med Skägget, Holmlund, föddes uti Hultsfred av en förvånad moder och hela Oslo jublade enär det var den 17 maj, detta nådens år 1954, då Hemingway fick nobelpris.
I september 2014 ställer Johan ut på Leia företagshotell. Varje tavla har sin lilla oftast pikanta historia, en del är slump och väldigt mycket är symbolik. Det är helt fritt fram för egna tolkningar! Håll utkik efter den lilla tysta iakttagande svarta snälla hunden, den deprimerade måsen och den lyckliga vita mätta frihetslängtande lilla feta hästen. Johan Holmlund har haft ett flertal utställningar i umetrakten. Bland annat Konst i kvarn, Slöjdarnas Hus och under Kulturnatta.

november

Ann kristin Nordin
Jag heter Annkristin Nordin.
att få måla och dansa är en viktig del i mitt liv, i dessa bilder har jag inspirerats av dans och musik till tango och bugg.
Naturen är en annan viktigt hörnsten för mig.
Naturbilderna på utställningen kom till på Höga Kusten, en plats som jag tycker mycket om.
Mina tidigare utställningar är bla:
Avgångsutställning vi Umeå konstskola.
Konst i Kvarn i Vindeln.
Hos Erling Johansson i Sarvisvaara.
Umeå galleri Skorpion Showroom.

 

juni

Ingela Madako Sedholm

Ingela kommer ursprungligen från Luleå och är 41 år gammal. Hon började sin tatueringskarriär på East Street Tattoo i Stockholm 1999.

Hon har de senaste 10 åren specialiserat sig på traditionell Old School med motiv som skepp, rosor, pinuppor och ankare. Hon finner att den klassiska stilen med sin historia och sin hållbarhet representerar tatueringskonsten på ett värdigt sätt.

Numera designar Ingela bland annat smycken och kuddar med Old School motiv som finns i hennes kommande webshop.

Ingela lottar ut två halsband under vernissagen

 

april & maj

Charlotte Widmark